ICT

Infrastructuur

Onze ICT specialisten zorgen er voor dat de applicaties van de partners ongestoord en snel opstarten, de ICT systemen goed beveiligd zijn en er back-ups gemaakt worden. Dit doen we door te zorgen voor:

  • apparatuur met voldoende capaciteit in onze rekencentra
  • verbindingen naar jouw werkplek of tablet die snel genoeg is
  • de beveiliging van de ICT systemen op bijv  virussen en hackers
  • het maken van back-ups, voorals deze nodig zijn bij bijvoorbeeld een calamiteit of het verwijderen van een bestand

Om dit te realiseren is in 2015/2016 de afgeschreven apparatuur in het datacenter (servers en opslag) vervangen door zeer moderne apparatuur, die voldoen aan de eisen voor projecten als “Smart City”. Het datacenter wordt dubbel uitgevoerd. Dit betekent dat als het datacenter in het Provinciehuis uitvalt, dan neemt het datacenter in het stadskantoor het direct over, zonder gegevens te verliezen. Omdat de datacenters in Zwolle staan, wordt de verbinding naar Kampen dubbel uitgevoerd. Want graafmachines zijn de natuurlijke vijand van ICT…

Applicaties

Onze ICT specialisten zorgen voor het installeren van nieuwe applicaties, of wijzigingen op bestaande applicaties in opdracht van onze klanten. Daarnaast zorgen we voor een regelmatige update van Windows.

ICT projectleiders

De grote wijzigingen in de ICT omgeving, worden veelal door onze ICT-projectleiders begeleid.

Tot slot

Daarnaast zorgen wij er voor dat we meegaan met technologische ontwikkelingen, zodat we betrouwbaar én efficiënt kunnen zijn.

De technische infrastructuur is complex, waardoor er soms ook fouten ontstaan. Meld ze dan alsjeblieft aan de helpdesk, dan gaan wij ze oplossen. Indien incidenten regelmatig voorkomen, zorgen wij voor een structurele oplossing, want voorkomen is beter dan genezen.