Ben jij klaar om te innoveren?

 

 

Op 26 maart 2020 organiseert ONS een Safari die in het teken staat van innovatie! Zoals je misschien al weet verzorgt ONS voor al haar partners de bedrijfsvoering op het gebied van HR-services, ICT en Inkoop en Contractmanagement. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Hoe blijven wij innoveren en hoe kun je deze innovaties binnen jouw afdeling of organisatie toepassen? Op deze vragen gaan wij antwoord geven door middel van vier workshops. Kom op safari bij ONS en maak het mee!

 

De workshops

“Samenwerken, weet waar je aan begint.”

Als samenwerken (of samen werken) zo makkelijk was, dan deed iedereen het wel toch? Luister naar het verhaal van hoe ONS samen met onze partners in de afgelopen jaren vorm heeft gegeven aan deze samenwerking. De successen, maar zeker ook de zaken die minder goed gingen en de geleerde lessen passeren de revue. Samenwerken makkelijk of moeilijk?  Oordeel zelf.

 

“Is de robot de collega van de toekomst?”

Vandaag de dag werken de meeste PSA afdelingen al nagenoeg volledig digitaal met automatische workflows. Vakgenoten schrijven over kunstmatige intelligentie en robotisering. Veel mensen denken dan al snel aan futuristische robots, maar niets is minder waar! ONS gaat een stap verder. Kom op safari bij de PSA en kijk hoe de huidige werkzaamheden worden overgenomen door de robot.

 

“Innovatieve performance-meting; Anders durven denken dan de standaard KPI’s. Hoe werkt dat en wat bereik je daarmee?”

Hoe transformeer je van een ICT afdeling naar een ICT dienstverlener? ONS stapt af van de traditionele KPI’s en zet een nieuw instrument de ‘Dienstenlandkaart’ in om het dienstverleningsbewustzijn van de ICT’er te ontwikkelen. Kom op safari bij de Dienstenlandkaart en leer hoe je met spelelementen uit de serious gaming je dienstverlening continu kan verbeteren en besturen.

 

“80 Innovatieve ideeën van start-ups op 7 maatschappelijke vraagstukken”

Hoezo is aanbesteden saai? Wordt u ook een innovatieve publieke organisatie? Naast de reguliere Europese aanbestedingen timmert Inkoop en Contractmanagement behoorlijk aan de weg om op innovatieve wijze innovaties in te kopen. Van slim bermbeheer, circulaire wegen en slimme vaarwegen tot het monitoren van bruggen met drones en het analyseren van informatie met kunstmatige intelligentie (AI),  ONS I&C  besteedt het rechtmatig maar open, samen (met de markt), en innovatief aan voor u. Zodat u zich met recht een innovatieve publieke organisatie mag noemen. Kom op safari bij Inkoop en Contractmanagement en leer hoe u een “Launching Costomer” wordt.

 

Het programma

We bieden in totaal vier workshops aan. De eerste workshop houden we gezamenlijk tijdens de lunch. Vervolgens geven we in twee rondes de overige drie workshops, zodat je zelf twee workshops kunt uitkiezen en bijwonen. Als laatst organiseren we een leuke shootout met heerlijke hapjes en drankjes. Wat die shootout precies inhoudt, dat zie je dan!

12:30 – 13:00 Inloop met een heerlijke lunch
13:15 – 13:50 We geven, terwijl we nog even lekker verder eten, een gezamenlijke workshop: “Samenwerken, weet waar je aan begint.”
14:00 – 14:45 Keuze uit één van de drie workshops:
  • “Is de robot de collega van de toekomst?”
  • “Innovatieve performance-meting; Anders durven denken dan de standaard KPI’s. Hoe werkt dat en wat bereik je daarmee?”
  • "80 Innovatieve ideeën van start-ups op 7 maatschappelijke vraagstukken."
15:15 – 16:00 Keuze uit één van dezelfde drie workshops
16:00 – 17:00 Shootout met hapjes en drankjes

 

Locatie

De Spiegel – Spinhuisplein 14 8011 ZZ Zwolle – Hoofdingang

Parkeren: Parkeren kan op parkeerterrein Noordereiland Zwolle. Vervolgens is het 3 minuten lopen naar De Spiegel. Wij bieden u een gratis uitrijkaart aan.

Openbaar vervoer: Vanaf station Zwolle kunt u bus 3 of 4 nemen en uitstappen bij halte Winkelcentrum Diezerpoort. Vervolgens is het 2 minuten lopen naar De Spiegel

 

Aanmelden

Elke werknemer van een overheidsinstantie mag gratis deelnemen aan onze safari. Aanmelden kan door een mailtje te sturen met je naam en de organisatie waar je werkt naar secretariaat@ssc-ons.nl. Wij horen ook graag wat je eerste en tweede keuze is uit de drie aangeboden workshops.

 

Download hier de ONS Safari Poster