Teamuitje met impact!

ONS I&C heeft in 2018 een zogenaamd ‘TOP-uitje’ gehad (Teambuilding, Ontspanning en Prestatie). We bouwden fietsen voor Afrika. Hoe leuk is het om te zien wat er met ONSe fietsen gebeurt!

Het aantal fietsen dat tijdens zo’n uitje in elkaar wordt gezet, wordt ook naar Afrika gebracht. Zo wordt een zeecontainer vol ‘gespaard’ voor transport. Alle deelnemers die hebben meegeholpen om zo’n container vol te krijgen, krijgen een update over de bestemming van ‘hun’ fietsen.

‘ONSe’ fietsen kwamen onder meer in Burkina Faso en Zuid-Afrika terecht. Eind 2019 zal er nog een container met fietsen naar Zuid-Afrika vertrekken.

Met de fietsen kunnen zorgverleners meer patiënten in kortere tijd bezoeken en kunnen mensen die zorg nodig hebben, hier makkelijker toegang tot krijgen. Fietsen maken het voor kinderen/jongeren makkelijker om lessen te volgen, waardoor het opleidingsniveau toeneemt.

Als ergens fietsen gebruikt worden, hebben deze fietsen van tijd tot tijd ook onderhoud of reparatie nodig. Daarom worden lokale mensen opgeleid tot ondernemer/fietsenmaker. De zeecontainer die eerder al genoemd werd, wordt ingericht als werkplaats en de fietsenmaker krijgt de materialen die hij nodig heeft om te kunnen beginnen. Zo wordt werkgelegenheid gecreëerd.

Op deze manier was het uitje niet alleen leuk voor ONS (I&C)!

Teamuitje met impact!