Lifecyclemanagement: Nieuwe Security maatregelen

31-08-2023

Binnen Ons is er een veel aandacht voor Lifecyclemanagement. Dit betekent dat apparatuur op gezette tijden vervangen moet worden. Omdat de ontwikkelingen niet stilstaan, maar ook omdat de beveiliging bij moet blijven.

Security

We vervangen, waar nodig, security maatregelen binnen onze omgeving. Hierdoor verbeteren we continu onze security maatregelen. Security is een belangrijk onderwerp en door vervanging van bepaalde maatregelen wordt het veilige nog veiliger.
Zoals het internet. De Internet lijn wordt steeds belangrijker. Het is het noodzakelijk om deze goed aan te sluiten op de rest van het netwerk.

Cloud

De komende jaren verschuiven steeds meer gegevens naar de Cloud. De sizing van het nieuwe platform moet hier rekening mee houden. Verder worden er ook additionele securityfeatures toegepast. Een voorbeeld van een additionele securityfeature is IoT (Internet of Things, bijvoorbeeld koelkasten, zonnepanelen en camera’s) monitoring. Dit geeft meer inzicht en grip op verkeersstromen en kwetsbaarheden van en naar dergelijke apparatuur.