Ontmoet Larissa! Inkoopadviseur bij Ons

17-07-2023

Larissa, is 42 jaar en woont in de gemeente Kampen. Ze werkt als Inkoopadviseur bij Ons op de afdeling Inkoop & Contractmanagement. Als inkoopadviseur val je onder het expertisecentrum van Inkoop & Contractmanagement. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle inkoopvraagstukken, het contractmanagement, contractbeheer en juridisch advies. Dit doen we voor de partners van Ons.

WAAROM ONS?

Larissa heeft voor Ons gekozen, omdat we inkopen op hoog niveau. ‘De aanbestedingen zijn omvangrijk en soms complex. Dit biedt veel uitdaging en daarnaast bieden aanbestedingen veel kans om impact te realiseren op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid. We zijn samen met onze partners serieus bezig met het ontwikkelen- en groeien naar het zo duurzaam mogelijk inkopen. Ik vind het belangrijk dat ik doormiddel van mijn functie een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

HOE WORD JE INKOPER?

Na het afronden van mijn studie Toerisme, heb ik eerst een aantal jaar gewerkt bij de afdeling verzekeringen van de gemeente Hardenberg. Daarna heb ik de kans gekregen om aan de slag te gaan al inkoopadviseur. Ik heb diverse trainingen gevolgd en veel geleerd. Omdat ik mij specifiek wilde ontwikkelen op het gebied van duurzaam inkopen heb ik op een gegeven moment de stap richting Ons gezet.

Ik ontwikkel mij continu en wil het beste uit mezelf halen om goed in te kopen. Als inkoper moet je assertief zijn. Jij moet de partners overtuigen van bepaalde keuzes. Een helikopterview hebben is belangrijk, omdat de aanbestedingen vaak groot zijn en je met veel verschillende partijen samenwerkt. Je begeleidt het proces, maar je brengt deze ook in kaart.

Als inkoopadviseur adviseer je in het voorbereidingstraject van een aanbesteding en ben je verantwoordelijk voor het gehele aanbestedingsproces, van publicatie tot en met de definitieve gunning. Als inkoopadviseur bij Ons kan je impact maken op een betere samenleving. Voor het milieu, maar ook voor de overheid. Het betreft geld van de samenleving. Ik vind het belangrijk dat dit geld op een verantwoorde en goed doordachte manier wordt uitgegeven.

Verder is het werk ontzettend divers. Zo heb ik bijvoorbeeld een schaapskudde ingekocht voor de gemeente Zwolle en een paar weken later ben ik een elektrische veegmachine aan het aanbesteden Wie kan dan nou zeggen? Het werk is superdivers, dat maakt het zo leuk en uitdagend.

SAMENWERKING

Als inkoopadviseur bij Ons werk je veel samen met verschillende partijen. Ik begeleid het inkoopproces en probeer partners goed te begeleiden bij het invulling geven aan de opdracht die in de markt wordt gezet.  De hele opdracht afpellen, zodat je tot de kern komt, daar krijg ik energie van! Ik ga voor 110% kwaliteit eerlijk en marktconforme prijs.

Ik ga voor 110% kwaliteit eerlijk en marktconforme prijs. 

TOEKOMST

De toekomst bij Ons? Duurzaamheid en een circulaire economie moet het nieuwe normaal worden. Daar zijn we als team al goed mee bezig, maar daar zijn ook nog grote stappen in te zetten.

Toch gaan we hiervoor. Samen voor een betere (regionale) overheid!