Verbeterde wifi bij partners Ons

17-09-2021

Onlangs is succesvol de wifi bij twee van onze partners door Ons vervangen. De nieuwe wifi levert een krachtiger wifivoorziening dan de huidige, waardoor de bereikbaarheid en snelheid beter is.

De gemeente Westerveld en Dalfsen zijn koplopers. Zij hebben deze week de nieuwe wifi naar tevredenheid in gebruik mogen nemen. Komende weken gaan we gemeente Zwartewaterland en het stadskantoor in Zwolle aansluiten. Doel is om voor 1 oktober 4 van de 5 partners op verbeterde wifi te faciliteren. De gemeente Kampen volgt in een later stadium, omdat zij eerst de volledige bekabeling gaan vernieuwen.

Ondertussen worden de voorbereidingen voor een volgende, tweede fase getroffen. Dat houdt in dat we gaan zorgen dat gemeenten Zwartewaterland, Dalfsen en Westerveld volledig gebruik kunnen maken van Govroam, de functionaliteit voor overheidsmedewerkers voor extra security en gebruiksgemak.

Govroam biedt de medewerkers veilig en draadloos toegang tot online services, en maakt veilig online (samen)werken mogelijk vanaf iedere aangesloten locatie.

Naast de hoofdlocaties worden in de tweede fase alle buitenlocaties van de partners in de maanden daarna ook op de nieuwe wifivoorziening aangesloten.